Studiu E.ON: Tehnologia duce la creșterea stresului în casele europenilor

Studiu E.ON: Tehnologia duce la creșterea stresului în casele europenilor

 

Cel mai recent studiu al companiei E.ON arată că tehnologia crește nivelul de stres, însă două treimi din populație consideră că aceasta aduce și îmbunătățiri în ceea ce privește confortul și economisirea de energie. Studiul “Trăind în Europa”, făcut de E.ON și Kantar EMNID, a fost realizat pe un eșantion de circa 8.000 de consumatori, din Germania, Marea Britanie, Italia, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia și Ungaria în luna decembrie 2016.

Pentru o treime din populația din opt țări europene, tehnologia din locuinţe generează o viață mai stresantă și mai complicată, relevă un studiu realizat de E.ON. „Cei care critică cel mai mult introducerea tehnologiei în casă sunt maghiarii și britanicii, aproape jumătate dintre respondenți (46% dintre cei chestionaţi în fiecare dintre cele două țări) afirmând că aceasta le face viața mai complicată. Mai mult de jumătate dintre maghiari (52%) consideră că, din acest motiv, viețile lor sunt mai afectate de stres decât în urmă cu zece ani. Totodată, viața a devenit mai stresantă și pentru 51% dintre cehii participanţi la studiu”, arată speciliaștii.

Totuși, creșterea utilizării tehnologiei în gospodării are și o parte pozitivă. În ansamblu, circa două treimi dintre respondenți au admis că tehnologia asigură un confort sporit și că ajută la îmbunătățirea eficienței energetice. Cei mai mari susținători în acest sens sunt italienii și turcii, 87%, respectiv 84% dintre ei susţinând că tehnologia le face viața mai ușoară.

„Românii se clasează pe locul al 3-lea, 81% dintre respondenți considerând că utilizarea tehnologiei în casă le ușurează viaţa de zi cu zi. În acelaşi timp, aproximativ o treime dintre respondenţi cred că aceasta duce și la creșterea stresului. Totodată, 75% dintre români sunt de părere că tehnologia ajută la economisirea de energie, ideea fiind împărtăşită de 64% dintre germani și 46% dintre suedezi”e mai arată în același studiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro Română
X