Peste 60.000 de oameni „La pas pe Calea Victoriei”

Peste 60.000 de oameni „La pas pe Calea Victoriei”

 

Prima ediție a evenimentului „La pas pe Calea Victoriei” a fost un succes: peste 60.000 de bucureșteni și turiști s-au bucurat de zona devenită pietonală, din centrul Capitalei, de Paște. Vremea ploioasă a pus capăt distracției, astăzi.

Una dintre cele mai importante străzi din centrul Bucureștiului a devenit pietonală, la inițiativa Municipalității, iar timp de doua zile s-a transformat într-un spațiu urban alternativ, unde cultura și istoria s-au întâlnit cu distracția și relaxarea, într-un eveniment fără precedent. Dar organizatorii au luat decizia să nu mai deschidă, astăzi, cea de-a treia zi a evenimentului, pentru că toate manifestările artistice se desfășoară exclusiv în aer liber, iar reprezentanții PMB și CreArt cred că la București, pe tronsonul cuprins între Piața Victoriei și Strada George Enescu, nu se poate reedita musicalul „Dansând în ploaie”.

 

“Prima ediție a evenimentului s-a bucurat de un real succes, în primele două zile, pe 15 și 16 aprilie, înregistrând un public de aproximativ 60.000 de persoane, format din bucureșteni, dar și din turiști veniți în România cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Toți vizitatorii au fost încântați să vadă Calea Victoriei pietonală și au fost surprinși plăcut de diversitatea manifestărilor de stradă prezentate, toate cu intrare liberă: spectacole și concerte, statui vivante, animatori pe picioroange, mimi, personaje pentru copii, păpuși uriașe, portretiști și caricaturiști, ateliere creative pentru copii, spectacole de teatru, un studio foto mobil, face painting și multe alte surprize”, anunță PMB, într-un comunicat de presă. .

Atmosfera Sărbătorilor Pascale a fost întreținută de un program muzical deosebit, susținut de Corul bărbătesc „Armon” și Corul Academic „Divina Armonie”, precum și de prezența unor muzicieni stradali, care și-au pus în valoare talentul la instrumente precum chitară, vioară, flaut, saxofon, violă, violoncel și pian electric. Unele dintre atracțiile preferate ale celor prezenți au fost spectacolele organizate de Teatru Masca, precum „Zidul”, în scenariul și regia lui Mihai Mălaimare, un spectacol ce a adus în fața publicului tehnica statuilor vivante, o poveste tulburătoare și un balet fabulos.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro Română
X