Dosar penal de Vaslui: cu scroafa la test ADN

 

Pe rolul instanțelor de la Vaslui se adaugă un proces penal mai puțin obișnuit: un cetățean acuză un politician că i-ar fi furat scroafa, cu tot cu purcei, iar politicianul cere test ADN al scroafei, pentru probatoriu. Instanța așteaptă acum testul ADN al scroafei.

 

Scroafa dispărută din cocina unui cetățean care crește animale în comuna Tătărăni, din județul Vaslui, ar fi fost sustrasă de un fost pădurar, actualmente politician, consilier local PNL. Consilierul, Petrică Luca, se apără, spunând că până nu vine crescătorul de animale cu probe concrete, adică un test ADN, care să demonstreze că scroafa este sora unui porc din aceeași cocină a crcescătorului de animale, nu-și recunoaște vinovăția. Ceva nu e chiar în regulă cu declarațiile politicianului local, pentru că el a declarat că scroafa era de fapt a lui și-ar fi pierdut-o cu mult timp în urmă, cam înainte de Crăciun. Doar că, la cât vin bun se bea în zona Vaslui dinainte de Crăciun și până după 1 mai, e greu de crezut că o scroafă se poate pierde, fără a se transforma în cârnați.

De altfel, asta e și marea temere a martorilor, în acest moment, când se așteaptă testul ADN: să nu se piardă proba principală până vin rezultatele analizelor. Adică să nu-și piardă din nou memoria consilierul local și să transforme scroafa-n cârnăciori, că tot vine vremea grătarelor, de Ziua Muncii. Toate declarațiile sunt înregistrate în dosarul penal deschis de polițiștii vasluieni, dosar care conține declarațiile pârâtului, de genul: “eu îmi cunosc purceii mici, că n-au coadă” sau “scroafa mea avea urechile blegi și șoriciul gros”.

Ca și Sebi Ghiță, sora lui ghiță godacul ar fi dispărut la Crăciun și-ar fi fost găsită înainte de Paște, dacă varianta politicianului local PNL se va adeveri, în urma testului ADN. Evident testul ADN ar putea releva faptul că scroafa e sora lui ghiță godacul din bătătua păgubitului și-atunci n-ar fi scroafa pe care pârâtul pretinde că ar fi pierdut-o înainte de Crăciun în zona crepusculară din județul Vaslui, dar, cu siguranță, scroafa are cel puțin un frate, pe care cineva l-a poreclit, în mod tradițional, Ghiță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro Română
X