Serviciul de Ambulanța la 111 Ani de existentă

Ziua Naţională a Ambulanţei este sărbătorităi pr 28 iulie, în fiecare an la Bucureşti  a reprezentanţilor tuturor Serviciilor Judeţene de Ambulanţă din România. anul acesta vor marca împreună împlinirea a 111 ani de activitate a Serviciului de Ambulanţă din România.

Prima Salvare din România a apărut în 28 iulie 1906, în Bucureşti, la iniţiativa profesorului Nicolae Minovici, sub deviza Totdeauna şi tuturor, gata pentru ajutor! Salvarea a început să funcţioneze regulat la 1 august 1907, iar astfel România a devenit al treilea stat din Europa cu Serviciu de Ambulanţă, după Olanda şi Austria.

Ne străduim în fiecare an să fim mai buni, ne străduim să fim mai mulți. De câțiva ani încoace doar o singură dată am avut bucuria să vă anunțăm că ni s-au suplimentat posturile. Ne străduim din punct de vedere profesional să fim din ce în ce mai buni, să acordăm o asistență medicală de urgență de calitate, așa cum ne-am dori să primim noi dacă am fi pacienți. (…) Sperăm că în fiecare an guvernanții vor înțelege eforturile noastre pentru a ne ajuta punându-ne la dispoziție mijloacele să acordăm asistență medicală la standarde europene”, a declarat joi managerul SABIF, Alis Grasu

Ea a subliniat că prezența la festivitatea de vineri a celor 45 de ambulanțe, care provin de la fiecare serviciu din țară, nu afectează cu nimic capacitatea de intervenție.
“Personalul va veni din ture libere. Ba mai mult, timp de o oră bucureștenii vor beneficia de serviciile lor în locuri publice. Vor acorda asistență medicală celor care au nevoie”, a spus Alis Grasu.

La rândul său, Gheorghe Chiș, președintele Federației Naționale Sindicale “Ambulanța” din România, a spus că își dorește pentru vineri o festivitate reușită.
“Invităm bucureștenii la festivitatea de deschidere la Stadionul Arena Națională, la ora 9,00. Va fi și o demonstrație practică”, a precizat Chiș.

Potrivit acestuia, traseul paradei a fost făcut în așa fel încât să nu fie afectat traficul din București.
În intervalul orar 12,30 — 13,30 va fi acordată asistență medicală în mai multe puncte din București, printre care: intrarea în Parcul Tineretului, Piața Universității, intrarea din Parcul Cișmigiu, Piața Romană, Parcul Herăstrău, Piața Moghioroș, Parcul Carol.

Prezentare video

Serviciul de Ambulanța la 111 Ani de existentă

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro Română
X