AGRARIA 2018: Tehnica agricola de ultima generatie. Inovatie in zootehnie

AGRARIA 2018 - Tehnica agricola de ultima generatie - Inovatie in zootehnie

AGRARIA a pus accent la cea de-a 24-a editie pe solutii inovatoare, adaptate zootehniei si agriculturii romanesti – Peste 300 de firme participante au expus pe o suprafata de peste 10 ha, pentru cei 23.200 de vizitatori la cea mai dinamica expozitie din Transilvania – Evenimentul a avut loc in perioada 19 – 22 Aprilie 2018, in localitatea Jucu, Judetul Cluj, Parc Industrial Tetarom III.

AGRARIA – Targ International pentru Agricultura, Industrie Alimentara si Zootehnie a demonstrat inca o data ca reprezinta evenimentul emblematic pentru agricultura din Transilvania, fermieri, specialisti, manageri si autoritati din domeniul agriculturii, regasind la AGRARIA 2018 ultimele noutati privind tehnica agricola, solutii privind mecanizarea si inovatiile din domeniul zootehniei.

Peste 300 de firme expozante, din tara si din strainatate, au expus anul acesta pe o suprafata de peste 10 ha, cei 23.200 de vizitatori avand ocazia sa afle ultimele tendinte in cadrul sectiunilor dedicate, din programul AGRARIA: demonstratii zilnice cu masini agricole, lansari de produse si servicii, expozitia de animale de rasa, prezentari in ring ale celor mai valoroase exemplare, licitatia de bovine Angus, concursuri si bonitare, seminarii si conferinte pe teme de interes din domeniul agricol. Totodata, firmele expozante au pregatit oferte de finantare si oferte speciale pentru perioada targului, precum si tombole pentru vizitatori. Afla mai mult

AGRARIA 2018 - II

“Din dorinta de a pune la dispozitia specialistilor, fermierilor, furnizorilor de input-uri si echipamente cele mai eficiente solutii pentru sectorul zootehnic, am introdus, inca din 2017 la AGRARIA, conceptul ZOOTEHNICA Show. Anul acesta, ZOOTEHNICA Show, s-a organizat intr-un spatiu generos, avand ca tema Inovatia in zootehnie si devenind un concept integrat, care imbina expozitia de animale de rasa cu un salon de zootehnie, unde au fost prezente firme care ofera input-uri pentru acest sector. ” – Corina Mares, Managing Partner DLG InterMarketing.

Peste 300 de exemplare de animale de rasa (bovine, ovine si cabaline) au fost prezentate vizitatorilor in cadrul ZOOTEHNICA Show, iar prezentarile in ring, licitatia de bovine ANGUS si forumul pe teme de actualitate din zootehnie s-au bucurat de un mare succes in randul acestora. Asociatiile de crescatori de animale au prezentat la ZOOTEHNICA Show exemplare valoroase de:

    • bovine din rasele Baltata Romaneasca, Angus, Red Holstein, Bruna, Limousine si Aubrac. Expozitia de bovine a fost organizata in parteneriat cu AGENTIA NATIONALA DE ZOOTEHNIE, DIRECTIA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR CLUJ, Asociatia Aberdeen Angus Romania, Asociatia Crescatorilor de Vaci Baltata Romaneasca de tip Simmental, Cooperativa Agricola Somes Aries.
    • ovine din rasele Turcana (si varietati), Tigaie Ruginie, Cap Negru de Teleorman, Merinos, Ile de France, Suffolk, s.a. Printre participantii in cadrul expozitiei de ovine s-au numarat: Somes-Aries Cooperativa Agricola, Asociatia Somesana, Asociatia ProOvis, s.a.

 

Licitatia de bovine Angus – editia a 2-a

AGRARIA 2018 - IV

Dupa succesul inregistrat la editia 2017, Asociatia Aberdeen Angus Romania a organizat si anul acesta licitatia de bovine Angus, sambata, 21 aprilie, intrand in licitatie 27 de animale. La final a fost organizata si o tombola ce a adus premiu o vitea din aceasta rasa, unui fermier norocos. Evenimentul s-a bucurat de un public numeros, interesat de animalele cu genetica de top si de achizitia acestora. Afla mai mult

 

Miss AGRARIA 2018

AGRARIA 2018 - III

In ziua de Duminica, 22 aprilie, vizitatorii au desemnat Miss AGRARIA – Baltata Romaneasca, avandu-l ca proprietar pe Dl. Pastor Nicolae, crescator din judetul Covasna. Marele premiu pentru castigatoare a venit din partea Purina® furaje, prin Cargill Nutritie Animala – Partenerul principal Zootehnica Show. Sustinand performanta, Miss Agraria – Baltata Romaneasca a primit din partea Partenerului Principal Zootehnica Show furaje pentru 1 an.

NHR Agropartners, Milkline, Super Farm Land, Semtest Craiova, IPSO Agricultura, Bonafarm Babolna, Agroland, s.a. s-au numarat printre companiile care au oferit premii castigatorilor.

 

Premiera in Romania: Evaluarea in ring pentru speciile de ovine

AGRARIA 2018 - V

Vineri, 20 aprilie, a avut loc o premiera pentru Romania, respectiv prima evaluare in ring a caracterelor de exterior pentru speciile de ovine, fiind evaluate conformatia si constitutia acestora. Ministrul Agriculturii, dl. Petre Daea, a participat la acest eveniment, parte a campaniei de promovare si incurajare a consumului de carne si produse din carne de oaie in randul romanilor, ‘Alege Oaia!‘.

Expozitia de animale de rasa, prezentarile live de animale de rasa, licitatia de bovine Angus, conferintele si forumurile organizate in parteneriat cu Agentia Nationala pentru Zootehnie-ANZ, Directia Sanitara – Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Cluj, Somes-Aries Cooperativa Agricola, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, Asociatia Crescatorilor de Vaci ”Baltata Romaneasca” tip Simmental, Asociatia Aberdeen Angus Romania, au contribuit la succesul acestei editii.

 

Pavilionul ZOOTEHNICA Show

AGRARIA 2018 - VI

Pavilionul ZOOTEHNICA Show a raspuns dorintei vizitatorilor de a regasi localizate intr-un singur spatiu dedicat, producatori reprezentativi, distribuitori si furnizori de tehnologii si instalatii pentru cresterea si ingrijirea animalelor de rasa, inginerie genetica, produse de uz veterinar, furaje si nutreturi combinate.

 

Masini agricole in demonstratii

AGRARIA 2018 - I

Plecand de la interesul crescut al fermierilor pentru demonstratiile comentate cu masini agricole si dezvoltand o tematizare a zonelor dedicate acestora, peste 10.000 mp au fost alocati prezentarii unora dintre cei mai reprezentativi furnizori de masini agricole. La sectiunea ”Tractoare Inteligente, fermierii au avut posibilitatea sa participe la demonstratii cu masini agricole marcile DeutzFahr prin NHR Agropartners si JohnDeere prin IPSO Agricultura. Totodata, la sectiunea Tractor si Tractorist , peste 500 de vizitatori care au dorit sa isi testeze abilitatile in manevrarea tractoarelor, au avut ocazia sa conduca: DeutzFahr prin NHR Agropartners, JohnDeere prin IPSO Agricultura, Valtra prin MEWI, MasseyFerguson prin Tehnodiesel.

La standul USAMV Cluj-Napoca, amplasat langa zona de demonstratii cu masini agricole, vizitatorii interesati au putut afla de la specialisti cum trebuie aplicate substantele de protectie a plantelor, in cadrul sectiunii “Tehnici Moderne pentru Protectia plantelor. Testarea masinilor. TOPPS”.

”Incepand cu aceasta editie ne-am propus sa evidentiem sectorul horticultura, vizitatorii putand identifica in cadrul expozitiei firme din domeniu, standurile cu utilaje, echipamente si input-uri pentru acest sector fiind semnalizate distinct, atat pe spatiul exterior, cat si in cadrul Pavilionului Agricultura. Prin dialogul cu specialistii participanti la forum si demonstratii, fermierii au putut decide care este tehnologia potrivita in functie de specificul zonei si specificul culturilor, acestea reprezentand oportunitati de consolidare a fermelor si de crestere a competitivitatii”. – Raluca Mares, Director Departament Expozitii, DLG InterMarketing.

AGRARIA s-a bucurat de vizita Ministrului Agriculturii, Dl. Petre Daea, delegatia oficiala participand Vineri, 20 aprilie, la evenimentele organizate in cadrul targului.

AGRARIA 2018 - VII

AGRARIA a beneficiat si in acest an de parteneriatele traditionale: Partener Oficial – NHR Agropartners, Parteneri: IKB Leasing, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, Partener tehnic: Directia pentru Agricultura a Judetului Cluj.

Cea de-a 24-a editie a fost organizata in colaborare cu AgroTransilvaniaCluster, cu sprijinul Tetarom, Consiliului Judetean Cluj si al Primariei Jucu.

A doua editie a ZOOTEHNICA Show a avut alaturi: Partener Principal – Purina® furaje, Parteneri: Asociatia Aberdeen Angus Romania, Asociatia Crescatorilor de Vaci Baltata Romaneasca Tip Simmental, Cooperativa Agricola Somes – Aries, Parteneri Tehnici: Agentia Nationala pentru Zootehnie “ Prof. Dr. G. K. Constantinescu’ (ANZ) si Directia Sanitara -Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Cluj.

Conform gazeta de agricultura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro Română
X