Ceasuri cu GPS și proiecte de prevenire a violenței, în Sectorul 5 al Capitalei

Ceasuri cu GPS și proiecte de prevenire a violenței, în Sectorul 5 al Capitalei

 

Elevii claselor I-IV din sectorul 5 al Capitalei ar putea avea ceasuri inteligente, care-i vor ajuta pe părință să afle unde se află copiii lor, permanent. Acesta este doar unul dintre proiectele pe care Primăria Sectorului 5 al Capitalei le are în vedere, pentru a sprijini Educația. Primarul Sectourlui 5 al Capitalei, Daniel Florea, și-a anunțat inițiativa de a introduce ceasurile inteligente ieri, 15 mai, la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, unde a participat la conferința de lansare oficială a proiectului “Viața Fără Violență”, implementat de Asociația “Viața Fără Violență”, în parteneriat cu Primăria Sectorului 5.

 

Ceasurile inteligente cu GPS ar putea aduce foarte multe beneficii atât pentru părinți, cât și pentru elevi și pentru școlile din sectorul 5 al Capitalei. Ideea este a primarului Daniel Florea, care a avut aseară o primă întâlnire cu asociațiile părinților și cu învățătoarele din școlile sectorului 5. Daniel Florea, fost judecător, a introdus în nouă licee din sectorul pe care-l administrează, cu cel mai ridicat nivel de infracționalitate din Capitală, și cea de-a cincea ediție a proiectului “Viața Fără Violență”, derulat din 7 mai, cu scopul de a educa tinerii cu vârste între 14 și 18 ani în privința prevenirii și combaterii agresiunilor din școli.

 

În cadrul proiectului, mai mulți lectori, personalități publice, le prezintă elevilor, profesorilor și părinților aspecte juridice importante pe care trebuie să le cunoască și să le înțeleagă, pentru a putea evita situațiile indezirabile din viața de zi cu zi. Aceștia sunt: avocata Mihaela Olaru, președintele Asociației “Viața Fără Violență”; criminologul Dan Antonescu, fost șef al Serviciului Omoruri din cadrul Poliției Capitalei, care a participat la toate edițiile anterioare ale proiectului; fostul judecător și ministru al Justiției și al Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu; neuropsihiatrul Cristian Andrei; fostul șef al Poliției Capitalei, Mihai Pruteanu, actualmente trainer al Poliției Locale a Sectorului 5, și pe Cezar Ionașcu, avocat de profesie, actualmente consilier de imagine.

„Vorbim despre viața fără violență. Este un singur lucru despre care nu glumesc, iar acela este violența. Din păcate, violența face parte din viețile noastre. Problema principală este să vă dați seama cum ar trebui să reacționați voi, în cazul în care asistați la o scenă de violență împotriva voastră sau a altcuiva. Nu puține au fost situațiile în care, datorită unui tânăr de vârsta voastră s-a reușit salvarea unei vieți sau capturarea unui agresor. Politica struțului nu este benefică nimănui. Nu vreau să vă ștergeți zâmbetele de pe buze, ci vreau să înțelegeți că asta este viața, cu bune și cu rele. Acest proiect este extraordinar de important, din punctul meu de vedere. De aceea este al cincilea an când sunt aici”, a explicat Dan Antonescu, fost șef al Serviciului Omoruri din cadrul Poliției Capitalei, actualmente realizator de emisiuni TV ce au caracter de prevenire.

 

Proiectul “Viața Fără Violență” a fost conceput pentru a-i educa pe elevi în privința prevenirii și combaterii violenței în școli. Proiectul a fost inițiat în anul școlar 2013 – 2014, în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, Primăria Municipiului București, Tribunalul București, Ministerul Culturii și Consiliul Superior al Magistraturii. Anul acesta se derulează cea de-a cincea ediție a proiectului “Viața Fără Violență”, în parteneriat cu Primăria Sectorului 5, care se alătură astfel instituțiilor ce și-au propus să combată fenomenul violenței în mediul educațional. Cea de-a V-a ediție a proiectului a debutat luni, 7 mai, la Liceul Teoretic Ștefan Odobleja.

 

Un comentariu la „Ceasuri cu GPS și proiecte de prevenire a violenței, în Sectorul 5 al Capitalei

  • 03/09/2018 la 07:33
    Permalink

    Ce vrajeala si propaganda ieftina, de doi bani! Sub pretextul justificat al luptei impotriva violentei, sub umbrela proiectului “Viața Fără Violență”, care-si propune sa educe ,,tinerii cu vârste între 14 și 18 ani în privința prevenirii și combaterii agresiunilor din școli” (!!!), vor sa streseze si sa convinga parintii sa accepte monitorizarea copiilor din clasele I-IV, prin GPS. In calitate de viitoare victime, viitoare elemente infractionale sau viitori adulti, care vor trebui sa accepte, cu seninatate, tehnologia RFID si implantarea acesteia in propriul organism ?!?. N-ar fi mai simplu si mai ieftin sa-si duca, direct, copiii la centrele specializate in implanturi cu cipuri sub piele? Rusine!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro Română
X