Sfaturi utile pentru dinți sănătoși!

Dantura perfectă e la modă!

Sănătatea dinților este un subiect important pentru toată lumea, de la copii la persoanele în vârstă! Problemele stomatologice sunt des întâlnite din diferite motive!

Noi vrem să vă oferim câteva soluții pentru a avea dinții sănătoși și de aceea am apelat la specialist pentru a ne răspunde la câteva întrebări frecvente!

Ionella-Georgiana Postelnicu, doctor specialist în Implantologie Orală și Estetică Dento-Facială ne-a acordat câteva sfaturi utile:

1. Cum trebuie să ne spălam pe dinți în fiecare zi? De câte ori?

Spălatul pe dinți ar trebui să fie o rutină pentru fiecare individ în parte, indiferent de vârstă. Trebuie să știm că periajul dentar se face de cel puțin 2 ori pe zi și este bine să dureze între 2 și 5 minute. De asemenea, trebuie să folosim periuțe dentare cu peri mici, de duritate medie, iar în ceea ce privește pasta folosită, aceasta nu trebuie să fie într-o cantitate foarte mare. Toate suprafețele dentare necesită periere, indiferent că vorbim despre dinți naturali sau despre coroane, punți, implanturi sau despre zone mai puțin accesibile periuței, mișcări care se fac mereu dinspre gingie spre marginea dintelui, de sus în jos la maxilar și de jos în sus la mandibulă.

2. Ce pastă de dinți recomanzi?

Pasta de dinți, de cele mai multe ori, este aleasă întâmplător, deși acest produs de igienă personală vine într-o gamă foarte variată de ingrediente, arome și proprietăți. Înainte de a face o alegere, trebuie să reflectăm asupra nevoilor noastre în ceea ce privește sănătatea orală. Nu există o pastă de dinți ideală, speficică fiecărui individ în parte, așa că nu pot recomanda una anume. Există paste de dinți pentru copii, paste pentru dinți sensibili, paste de dinți cu efect de albire și tot așa, cel mai important lucru fiind, cum am mai zis, să le adaptăm la nevoile noastre dentare.

3. La ce perioadă de timp trebuie mers la control specializat?

Controlul stomatologic de rutină este bine să fie făcut o dată la 6 luni. Acesta are ca scop detectarea în fază incipientă a patologiei orale.

4. Ce le recomanzi copiilor? Cu ce trebuie să se spele pe dinți?

Copilașilor le recomand să vină la cabinet încă de la apariția primilor dințișori. Este importantă prevenția și îngrijirea dinților de lapte, deoarece aceștia dictează și ne asigură o bună erupție a dinților definitivi. De asemenea, aceștia trebuie învățați cum să țină o periuță de dinți, cum să își facă un periaj corect, indicat tipului de dentiție. Ca și paste de dinți, le recomand, desigur, pe cele special concepute pentru aceștia, care vin în ambalaje atragătoare. Este de preferat să se evite formulele cu concentrații ridicate de fluor, pentru că acestea, odată ce au fost ingerate, pot fi toxice pentru cei mici.

5. Ce părere ai despre pasta de dinți BIO? Este la fel de eficientă ca cea obișnuită?

Orice pastă de dinți este eficientă, important și prioritar fiind periajul dentar. Pastele de dinți BIO, comparativ cu cele obișnuite și care prezintă diverse substanțe chimice, conțin exclusiv substanțe naturale, cum ar fi aloe vera sau eucalipt, ingrediente minerale și uleiuri aromate, care ajută la prevenirea afecțiunilor din cavitatea orală.

Venim în ajutorul dumneavoastră cu următoarele servicii:

CONSULTAȚIE GRATUITĂ
PLAN DE TRATAMENT GRATUIT

☎️+40734740006 
Dr.Postelnicu Ionella Georgiana
– Implantologie și Estetică Dento-Facială
🌎 www.drpostelnicu.ro
Instagram: doctorpostelnicu
📫doctor.postelnicu@gmail.com
📍Str. Giaccomo Puccini, nr. 8A, etaj 3, Zona Floreasca-Dorobanți
📌https://www.facebook.com/doctorpostelnicudentalclinic/

PR: Cristina Manea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro Română
X